chutné jedlá, nie len na nedeľu

Kuracie na indický spôsob

Kura po indicky je netradičný spôsob prípravy kuraťa, ale za to skutočne výborný. A my vám ponúkneme jeden zaujímavý recept, ktorý si môžete u variť u vás doma. Cena tohto jedla nie je  finančne náročná, takže si túto chutnú pochutinu môžu pripraviť napríklad aj študenti. Ale poďme, na to v prvom rade nás bude zaujímať, čo budeme potrebovať.

Suroviny: kuracie mäso 400g, troška slnečnicového oleja, mrkva 2 ks, šampiňóny asi 1 konzerva, soľ, smotana na varenie 250 ml, cibuľa 1, zemiaky 3-5 ks, paradajková šťava 1l, banány 2 ks, karí korenie ½ vrecúška a feferónka 1

Postup prípravy: V prvom rade si pripravíme väčšiu panvicu, kde dáme trošku oleja a najemno nakrájanú cibuľku, ktorú necháme speniť.  Následne pridáme k cibuľke ½ vrecúška karí. ( Môžete pridať aj viac ako pol vrecúška, podľa chuti.)Do zmesi pridáme nakrájané na kocky zemiaky a mrkvu. Zalejeme paradajkovou šťavou a necháme variť asi tak 20 minút, aby suroviny zmäkli a dostali chuť. V poslednom rade pridáme do zmesi šampiňóny, kuracie mäso pokrájané na kocky a banány na kolieska. Miešame dovtedy až kým sa nám banány neroztopia a mäso neudusí.  Jedlo dochutíme troškou soli a štipľavejšou feferónkou.

Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevrieť. Po tomto kroku môžete jedlo ihneď podávať s klasickou alebo celozrnnou ryžou. Prajeme dobrú chuť.

Komentáre sú uzavreté.