chutné jedlá, nie len na nedeľu

Kuracie halušky s nivou

Ďalší recept, ktorý tu máme sú kuracie halušky s nivou, tento recept, ktorý vám ponúkame je netradičnejší, ale určite vám bude aspoň tak chutnať ako nám. Pri tomto recepte síce zašpiníme viac panvičiek, ale určite to bude stáť za to. V prvom rade si povieme čo budeme potrebovať.

Suroviny: kuracie mäso 400g, cibuľa 1, trošku oleja, vegeta, červená paprika, čierne korenie, 1 niva, asi 4 tavené syry ( karička alebo veselá krava), trošku mlieka, kurací vývar

Postup prípravy: najskôr si pripravíme 2 panvice, do jednej nalejeme trošku oleja a najemno nakrájanú cibuľku, ktorú necháme speniť. K cibuľke pridáme na halušky nakrájané kuracie prsia, ktoré rýchlo ošmahneme z obidvoch strán, tak aby mäsko malo bielu farbu. Mäso okoreníme čiernym korením, troškou vegety  a červenou paprikou. Celú zmes zalejeme troškou vývaru z kuracej polievky alebo si vývar môžeme urobiť z bujónu. Mäsko necháme dusiť tak, aby sa zbavilo časti vývaru. Na ďalšiu panvičku si dáme nakrájanú nivu, tavené syry a trošku mlieka. Celú zmes miešame až dovtedy, kým sa niva neroztopí.  Keď máme obidve časti hotové, spojíme ich do jedného. Následne môžete ochutnať a jedlo dochutiť napríklad čiernym korením alebo troškou soli. U mäsa sme nesolili hlavne preto, aby sme jedlo nepresolili pretože niva je sama o sebe slaná. Po tejto fáze môžeme jedlo podávať na tanier s ryžou alebo aj s hranolkami. Nivová zmes je veľmi vhodná napríklad na špagety, či klasické cestoviny. Dobrú chuť.

Komentáre sú uzavreté.