chutné jedlá, nie len na nedeľu

Kuracie calzone

Kuracie prsia sú veľkým zdrojom bielkovín, dobré na chuť a je ich možné pripraviť na viac ako 100 spôsobov. Jeho výhoda spočíva hlavne v tom, že je ich možné spracovať veľmi rýchlo a konzumovať je možné už za niekoľko minút. Pre tento krát tu máme kuracie calzone, ktoré je veľmi výborné a netradičné, vhodné pripraviť napríklad pre hostí alebo na „zobkanie“ vnúčatám. Ale poďme sa pozrieť na to, ako si môžete pripraviť tento recept a čo všetko budeme potrebovať.

Suroviny:  1 balenie lístkové cesto, 400g kuracie prsia, 2 ks cibuľa, olej, 2 ks vajce, 1 PL hladká múka, grilovacie korenie, 4 PL kečup, korenie, soľ, kukurice, vajce a tvrdý syr

Postup:  Najskôr si pripravíme plnku. Nakrájame si na jemno cibuľku a ošmahneme na troške oleja, pridáme kuracie slíže, ktoré sme si nakrájali. Do zmesi pridáme kečup, koreniny a soľ.  Následne pridáme kukuricu a primiešame vajce. ( Zmes môžete zahustiť múkou.) Potom si rozvaľkáme lístkové cesto a do jej stredu dáme mäsovú zmes, ktorú posypeme nakrájaným tvrdým syrom. Cestíčko zabalíme ako štrúdľu a potrieme ju vajíčkom. Urobíme na nej dierky vidličkou. Cestíčko dáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme tak 20 – 25 minút. Lístkové cesto by malo mať zlatistú farbu, po vybratí môžete ihneď podávať, napríklad s chutnou zeleninou.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Kuracie mäso na netradičný spôsob a označený , , , , , , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.