chutné jedlá, nie len na nedeľu

Kuracie ako sviečková

Nemáte mäso na sviečkovú, ale pri tom máte na ňu veľkú chuť? Nevadí, vaše chuťové poháriky sa dajú ľahko oklamať falošnou sviečkovou, ktorá je z kuracieho mäsa. Príprava je podobná ako u klasickej sviečkovej, takže bude rovnako dobrá ako klasická. Ale poďme sa najskôr pozrieť, čo budeme potrebovať.

Suroviny : kuracie prsia 3 ks, slanina 100 g, mrkva 2 ks, petržlen 1 ks, zeler ¼, cibula, bobkový list, nové korenie, smotana na varenie 400 ml, hladká múka, olej, soľ

Postup: Najskôr si kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky, ktoré osolíme. Pripravíme si aj zeleninu, ktorú umyjeme, očistíme a nakrájame na jemno. Na panvicu dáme slaninu nakrájanú na kocky, potom k nej pridáme kuracie mäso. K mäsu pridáme všetku zeleninu a celú zmes podlejeme vodou asi tak 200 ml. Do zmesi pridáme bobkový list, korenie a mäso udusíme až do mäkka. Pridáme 200 ml smotany na varenie a necháme prevariť. Ak je zmes príliš riedka môžete urobiť zátrepku zo smotany a múky. Necháme prevariť a sviečkovú môžeme dochutiť ak je nutné, soľou alebo cukrom. Podávame samozrejme s knedľou rôzneho druhu dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Chutné recepty z kuraťa a označený , , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.