chutné jedlá, nie len na nedeľu

Kuracie ako čína

Čína je veľmi chutné jedlo, ktoré je možné urobiť už za niekoľko minút. Prácu nám uľahčí aj to, že si ju pripravíme z kuracieho mäsa. Aby bola čína, čo najlepšie je najlepšie použiť panvicu wok. Nebudú vám z nej vypadávať ingrediencie a jedlo dostane výbornú chuť. Poďme sa pustiť do prípravy. Potrebujeme:

Suroviny:  ½ kuracích prs, čína korenie, provensálske korenie, karí korenie, vegetu, konzervovaný hrach a kukurici (prípadne inú zeleninu), olej, čierne korenie, mletá červená paprika, chilli korenie, sójová omáčka, strúčik cesnaku.

Postup:  Prsia si očistíme a nakrájame na pásiky. Okoreníme ich soľou a čiernym korením. Do panvice dáme trošku oleja a mäso orestujeme. Potom ho podlejeme vodou a pridáme k nemu zeleninu, aby sa udusila. Keď je už zelenina udusená do zmesi pridáme ( karí korenie, provensálske korenie, čína korenie, chilli, sójovú omáčku, mletú červenú papriku a vegetu. Celú zmes necháme chvíľu povariť aby sa chute spojili a voda zo zmesi vyparila. Jedlo môžeme ihneď podávať, najčastejšie sa podáva s ryžou, je ho však možné podávať s pečenými zemiakmi a hranolkami. Dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Kuracie špeciality zo zahraničia a označený , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.