chutné jedlá, nie len na nedeľu

Jednoduché pečené kura

Varenie často krát zaberá mnoho času a kto by chcel v dnešnej dobe stáť len u šporáku? Asi nijaká gazdinka a preto sú tu aj recepty, ktoré vám uľahčia život. Najlepšie sú tie, kde môžete dať mäso spoločne s prílohou na pekáč a počkať, kým sa ingrediencie dokončia. Zrejme najjednoduchší a chutný recept je zapečené kura. Kura je možné robiť na rôzne druhy spôsobov a my vám ponúkame jeden z jednoduchých, ktorý sa hodí aj na všedné dni v týždni.

Suroviny: kura, zemiaky, grilovacie korenie, kmín, olej, soľ a voda

Postup: Najskôr si ošúpeme zemiaky a nakrájame na mesiačiky. Polejeme ich olejom a posypeme kmínom. Všetky rozprestrieme na plechu. Potom si očistíme kura a naporcujeme na jednotlivé časti. Potrieme ho olejom, grilovacím korením a solou. Pekne jednotlivé kúsky kuraťa rozpestrieme na plech a dáme piecť do vopred rozohriatej rúry. Nezabudnite však predtým kura podliať vodou alebo kuracím vývarom. Pečieme až kým mäso nie je pekne zlatisté a zemiaky mäkké. K takémuto vynikajúcemu jedlu samozrejme nemôže chýbať ani šalát.

Na šalát budeme potrebovať: čínsky šalát, rajčinu ( prípadne iný druh zeleniny)a samozrejme si urobíme aj dressing, na ktorý budeme potrebovať olivový olej, vegetu a citrón.

Postup: čínsku kapustu si umyjeme, osušíme a pokrájame na pásiky, ktoré ukladáme do misky. Rajčiny tiež nakrájame na kocky a spojíme ich so šalátom. Dressing si urobíme v menšom poháriku, do ktorého dáme vegetu, trochu olivového oleja a citrónu. Spoločne zamiešame a polejeme tým šalát. Šetriť s ním rozhodne nemusíte.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Chutné recepty z kuraťa a označený , , , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.